nl

Team EIFFEL bouwt met Minke Booij verder aan haar band met topsport

De grootste consultancy -, project - en interim organisatie van Nederland bindt nieuwe talentcoaches en laat zich inspireren door de wereldtop.

Hockey-icoon Minke Booij is bij Team EIFFEL ingestapt om de sterke band met topsport verder te professionaliseren. De Olympisch- en wereldkampioen, is goed voor dertien mondiale medailles met de Nederlandse hockeydames. Ze is als Directeur Topsport verantwoordelijk voor partnerships en de groeiende groep talentcoaches binnen Team EIFFEL.

EIFFEL kent een rijke historie met topsport. Baanbrekend waren de partnerships met EiffelTowers, EIFFEL Swimmers en AH&BC. Nu het bedrijf onder de vlag van Team EIFFEL de stap heeft gezet naar een groot collectief van organisaties, wordt met Minke Booij als directeur ook de band met topsport naar een hoger niveau getild. Volgens Karima van Zadelhoff-Charrat, Chief People Officer, een perfecte match: “Minke is precies de persoon die we nodig hebben. Een persoonlijkheid in de sport, die deuren opent voor partnerships en gesprekken met sporters die we aan ons willen binden. Daarbij heeft Minke in haar rol bij de KNVB en als directeur van Spieren voor Spieren aangetoond op een professionele wijze organisaties te kunnen leiden.”

Unieke mentaliteit

Team EIFFEL is het grootste consultancy-, projecten- en interim-bureau van Nederland, dat duurzame impact wil maken op grote landelijke thema’s. Topsport is dan bij uitstek geschikt om aan te spiegelen, zo heeft het verleden van EIFFEL uitgewezen. De mentaliteit van volharding, de beloning die volgt na grenzen verleggen, de magie van winnen; alle facetten die in de huidige groeifase belangrijk zijn voor Team EIFFEL en haar mensen komen terug in de topsport.

Dat ervaart ook Minke Booij: “Veel van wat in de topsport gebeurt, is in het bedrijfsleven niet anders. En dus in de carrière van een consultant. Spelen om te winnen, omgaan met feedback, leren van fouten. Het soms keiharde contrast tussen pieken en falen. Maar het verschil is: in de topsport is het veel zichtbaarder. Juist daarom is het zo interessant om de unieke mentaliteit die achter een topsporter schuilt, naar boven te halen. En als groeiversneller beschikbaar te stellen voor onze consultants. Ik vind het enorm interessant om daarmee aan de slag te gaan.”

Talentcoaches

Centraal in de positionering van topsport binnen Team EIFFEL staan zeventien talentcoaches, stuk voor stuk wereldtoppers in hun eigen sport. Pieter van den Hoogenband is partner van het eerste uur en onder andere Harry Lavreysen, Churandy Martina, Nouchka Fontijn, Kiran Badloe en Jeroen Otter hebben zich verbonden als talentcoach. Daarmee is de groep divers: van toptalenten tot gearriveerde atleten en van ex-sporters tot prominente coaches. Zij leren de consultants van Team EIFFEL de lessen uit de topsport, met collectieve en individuele inspiratiesessies op mentaliteit, talentontwikkeling en soms ook fysieke skills.

Van Zadelhoff-Charrat daarover: “Uniek is dat wij de mentaliteit van onze talentcoaches omarmen en inzetten om in onze consultants te investeren. Hun aanwezigheid heeft iets magisch: hier lopen tientallen Olympische medailles en nog veel meer wereldkampioenen rond. Op je eerste werkdag word je welkom geheten door de beste ter wereld, waar anders maak je dat mee? Ieder van onze talentcoaches heeft een eigen verhaal en stuk voor stuk helpen ze onze consultants verder in hun werkende leven.”

Samenwerking

Andersom geldt dat ook. Tegenover de inzet van de talentcoaches staat dat Team EIFFEL ze helpt met de volgende fase van een carrière buiten de topsport. Via Team EIFFEL maken ze kennis met een maatschappelijke loopbaan, leren ze over het bedrijfsleven en worden ze geholpen bij het opbouwen van een eigen merk of onderneming.

Imen Laroussi, directeur Marketing & Communicatie: “Genoeg bedrijven sponsoren een topsporter, dat is op zich al bijzonder. Maar wij gaan verder, we werken met ze sámen. Het is mooi om te zien dat dat onderling gebeurt: talentcoaches en consultants ontmoeten elkaar en komen erachter dat ze veel gemeen hebben. Dromen, ambities, uitdagingen, onzekerheden. De topsporters kunnen dus ook van ónze mensen leren. Daarbovenop helpen wij met presentatie- en verhaaltechnieken en zetten wij ons netwerk voor ze open. Met zoveel expertises onder één dak en Minke als directeur, hebben wij een fantastisch huis om nieuwe kansen te ontdekken.”