nl

Talent centraal

Onze mensen komen binnen Team EIFFEL altijd op de eerste plaats. Punt. Omdat zij het fundament zijn waarop wij successen boeken. Daar waar wij mensen laten groeien, groeit de waarde van Team EIFFEL. Die overtuiging is de kern van ons bestaan.

Ieders talent is het vertrekpunt van een bijzondere ontdekkingstocht binnen de wereld van Team EIFFEL. Een reis langs ontwikkeldoelen, opleidingen, klantorganisaties, game changing projecten, een dynamische community en nieuwe of vertrekkende teamleden. Onderweg is groei het doel en ligt onze focus op het creëren van de juiste omgeving: als onze mensen aan het einde van de reis de beste versie van zichzelf zijn geworden, hebben wij het goed gedaan.

Maar ook buiten de wereld van Team EIFFEL verdient iedereen het om eigen talenten te kunnen benutten en ontwikkelen, om uiteindelijk een eigen pad in het leven te bewandelen. Daarom maken we maatschappelijke impact door kansen te creëren voor mensen voor wie het ontplooien van talent zeker niet vanzelfsprekend is.

Leren en ontwikkelen


Als projecten-, consultancy-, en interim-organisatie staat de ontwikkeling van onze mensen centraal. Samen leren, ontdekken en groeien in onze community's is ons gemeenschappelijke doel. Door te investeren in ontwikkeling worden we aantrekkelijker als werkgever en samenwerkingspartner.

Bij ons hebben alle collega's volop mogelijkheden om zich te ontwikkelen, ongeacht leeftijd, ervaring of functie. Met een breed scala aan leeraanbod, op maat gemaakte ontwikkelprogramma's en ondersteuning zoals performance managers, mentoren en persoonlijke coaching, leggen we de basis voor grenzeloze groei. Onze grote community maakt jobhoppen binnen ons netwerk mogelijk, waardoor collega's een kijkje kunnen nemen in de keukens van 's lands grootste en meest impactvolle organisaties in vrijwel iedere sector.

Team EIFFEL Academy
De Team EIFFEL Academy is ons centrale leerinstituut, waar we streven naar de beste community van expertise en talent. Hier krijgen collega's toegang tot een uitgebreid aanbod aan fysieke en online trainingen, samengesteld in samenwerking met toonaangevende leerinstituten van Nederland. Dit dynamische aanbod wordt continu aangevuld op basis van behoeften, zodat collega's zelf de regie kunnen nemen over hun ontwikkeling.

Goed werkgeverschap

Bij Team EIFFEL zien we onze organisatie als een huis waar onze mensen alles vinden wat ze nodig hebben voor hun leven en carrière. We streven naar een veilige plek waar talent zich optimaal kan ontwikkelen. Ons huis biedt een warme omgeving met alle benodigde expertise onder één dak, waar de deur altijd open staat. Dit is voor ons een belangrijk kenmerk van goed werkgeverschap.

We werken met een uniforme organisatiestructuur, Team of Teams, waarin we als een groot maar hecht netwerk van compacte teams opereren. Dit stelt onze consultants in staat om een band met elkaar op te bouwen, terwijl we toch groot genoeg zijn om samen bij klanten uit te blinken en te innoveren.

Topsport, Vitaliteit & Fun
Bij Team EIFFEL geloven we dat een inspirerende werkomgeving essentieel is voor het beste uit onszelf halen. Op teamniveau moedigen we fun, vriendschap en verbinding aan, terwijl we op bedrijfsniveau verschillende activiteiten organiseren, zoals borrels, feestjes en bedrijfsevenementen. Onze kantoorlocaties zijn zo ontworpen dat iedereen zich er welkom voelt, of het nu voor werk, ontspanning of informele ontmoetingen is. We geloven dat fitte mensen beter presteren, dus we bieden inspiratie en ondersteuning op het gebied van beweging, voeding, slaap en mentale gezondheid. Via onze 'Vitality Challenges' kunnen collega's nieuwe sporten ontdekken, begeleid door (ex-)topsporters, terwijl we ook samenwerken met de Topsport Community voor inspiratie op het gebied van voeding, slaap en mentale training. Daarnaast hebben we talentcoaches aan boord die onze mensen begeleiden bij carrièrepad uitdagingen.

Langdurig dienstverband
We streven naar langdurige verbintenissen met onze consultants door een uitgebreid carrièrepad aan te bieden waarbij ruimte is voor ontwikkeling, ontdekking en innovatie. Met ons 'Free Flow of Talent' concept kunnen consultants vrij kiezen voor hun volgende stap binnen Team EIFFEL, waardoor ze hun talent en expertise kunnen laten groeien. We zien dit als een win-winsituatie waarbij kennis, netwerk en teamgeest behouden blijven binnen onze organisatie, terwijl onze mensen financiële zekerheid en ruimte voor persoonlijke groei krijgen.

EIFFEL Foundation

Wij geloven dat iedereen de kans verdient om het beste uit zichzelf te halen. Oftewel: om zijn of haar talenten tot ontplooiing te laten komen. Wij zien ook dat dit niet voor iedereen in onze samenleving vanzelfsprekend is. Met de EIFFEL Foundation helpen wij die mensen en door onze initiatieven breed in te richten kunnen we veel doelgroepen bedienen. Die strategie past bij onze ambitie om niemand uit te sluiten en de overtuiging dat iedereen de kans verdient om talenten te ontwikkelen. Enkele voorbeelden:

  • Jongeren uit achterstandswijken die opgroeien met het idee dat studeren geen mogelijkheid is
  • Adolescenten die niet tegen de druk van studie konden, en door mentale problemen de aansluiting met school en arbeidsmarkt hebben gemist en het risico lopen (sociaal) geïsoleerd te raken
  • Statushouders die niet gemakkelijk aan een baan komen
  • Jongvolwassenen die hun hele leven hebben gericht op een sportcarrière maar het net niet gered hebben, en nu geen alternatief hebben
  • Topsporters die na hun carrière de aansluiting met de arbeidsmarkt missen

Verhalen

Great Place To Work

Binnen Team EIFFEL wordt gebouwd aan één community van expertise en talent. Met elkaar in gesprek blijven over belangrijke topics binnen de organisatie is daarvoor van groot belang. Sinds 2023 zijn wij een duurzame samenwerking gestart met Great Place To Work® Nederland om medewerkerstevredenheid onafhankelijk te monitoren en projecten te initiëren om continu te blijven verbeteren.

Dankzij de goede scores op het onderzoek mogen wij onszelf ook officieel een Great Place To Work noemen. Voor ons betekent dit een bevestiging dat we bouwen aan een mooie, diverse community met ruimte voor ieders persoonlijkheid, ambities en talenten.

Bijdragen aan welzijn

Als Team EIFFEL kunnen wij bijdragen aan het welzijn van onze mensen. Zowel mentaal als fysiek. Werk speelt een belangrijke rol in het leven van onze collega’s en we streven dan ook naar optimaal werkgeluk voor iedereen. Door opdrachten te zoeken die passen bij kwaliteiten, drijfveren, ambities en waarden. Door talenten te ontplooien. Door een goede balans tussen werken en privé te stimuleren. En door sporten en vitaliteit onderdeel te laten zijn van het werken bij Team EIFFEL.

Contact

Meer weten over hoe wij talent centraal zetten? Neem contact op via communicatie@teameiffel.nl.