nl

TASK & Trees for All

TASK (onderdeel van EIFFEL Projects) heeft verschillende acties ondernomen om haar CO2-uitstoot te reduceren in het wagenpark en op kantoor. Maar bij het werk dat TASK doet, zijn emissiestromen onvermijdelijk. Om deze emissie te reduceren, is ervoor gekomen om de CO2-uitstoot te compenseren in samenwerking met Trees for All.

Uitstoot compenseren
TASK doet dit door het planten van bomen, specifiek voor het project in Bolivia. TASK heeft besloten dit met terugwerkende kracht te doen voor haar uitstoot in 2019 (165,1 ton) en 2020 (96,8 ton). Ook de uitstoot over 2021 (afgerond 114 ton) is gecompenseerd. Voor het compenseren van de uitstoot in 2022 wordt er onderzocht of dit op Team EIFFEL (of ander) niveau mogelijk is.

Project in Bolivia
Met deze samenwerking heeft TASK bijgedragen aan een specifiek project in Bolivia: https://treesforall.nl/projecten/bolivia/. Trees for All helpt hier lokale boeren met het overstappen op duurzame boslandbouw. Dit is een alternatief voor traditionele landbouw en veeteelt waarbij veel bos verloren gaat. Zo zorgen we er samen voor dat meer bos behouden blijft en de leefomstandigheden van de boeren verbeteren. Door via dit project de CO2 uitstoot te compenseren kunnen nog meer boerenfamilies betrokken worden en wordt verdere ontbossing van de Amazone tegengegaan.